QUALITON MC

QUALITON MC

2016 januárjától már a kereskedelmi forgalomban is kapható az Audio-Hungary Kft. 2015 novemberében bemutatott, kifejezetten mozgó tekercses (MC - moving coil) lemezjátszó-hangszedőkhöz fejlesztett jelszintillesztő transzformátora. 

A Qualiton MC névre hallgató passzív berendezés kifejezetten esztétikus, tükörfényesre polírozott rozsdamentes külső acélházzal rendelkezik. Ezen belül foglal helyet az egyenkénti permalloy burkolattal ellátott transzformátorpár, melyet a bakelit csévetestre készülő, egyedi tekercselés tesz igazán különlegessé. A tekercselés minősége mellett a különleges maganyag használata biztosítja a nagy sávszélességet, ezzel a jelillesztő bemenetére kapcsolódó jelkomponensek alakhű átvitelét. A berendezés névleges erősítése: +24 dB. Ha már a jelillesztő bemenetét említettük: a konstrukció tervezésénél a lehető legrövidebb jelutak kialakítására törekedtünk, a be- és kimeneti RCA-aljzatok között pedig megtalálható egy könnyen hozzáférhető földelő szorítócsatlakozó is.

Alapesetben három forrásimpedancia-tartomány közül választható ki a hangszedőnknek legmegfelelőbb: 2-10 Ohm; 10-50 Ohm.  Ez a megoldás sokkal jobbnak bizonyul, mint a kapcsolók és párhuzamos ellenállások alkalmazásával készülő ún. 'univerzális' megoldások. Fontos tudni: igény esetén - különleges szolgáltatásként - a megrendelő által megadott típusú hangszedőhöz gyárilag is hozzáhangolható a Qualiton MC!

Garancia: 2 év

Felhasználói kézikönyv


 • technikai paraméterek
  Név Érték
  Névleges kimeneti jelszint 5 mV
  Bemeneti érzékenység 0.325 mV
  Bemenetek száma oldalanként egy aszimmetrikus bemenet
  Kimenetek száma oldalanként egy aszimmetrikus kimenet
  Áttétel (üresjárásban) 1:18
  Teljes harmonikus torzítás < 0.02% (névleges kimeneti jelszinten)
  Frekvenciaátvitel 5 Hz - 90 kHz (-3dB)
  Névleges forrásimpedancia 2 - 10 Ohm; 10 - 50 Ohm; egyedi igény alapján is hangolható
  Névleges terhelő impedancia 47 kOhm
  Bemeneti impedancia 145 Ohm
  Erősítés (névleges lezárásokkal) +24 dB
  Súly 1 kg
  Méretek 11 x 8 x 15,5 cm

Hasonló termékek

Pic
QUALITON PHONO
Pic
QUALITON A20i
Pic
QUALITON A50i

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, illetve bármilyen más jellegű információra van szüksége, lépjen kapcsolatba velünk alábbi elérhetőségeink egyikén:


4400, Nyíregyháza, Nádor utca 28. 
Nyitvatartás: H-P 8:00-15:30 
Telefonos elérhetőség: 8:00-12:00

Telefon: +36 42 446-688