Rólunk

 

Cégünk történetének gyökerei egészen az 1940-es évek végéig nyúlnak vissza: ekkor jött létre a RAFILM Rádió- és Filmtech-nikai Nemzeti Vállalat, néhány kisebb vállalat államosításából. Profilja rendkívül szerteágazó volt, (karbantartási, termelési, ke-reskedelmi jellegű) így jelentős ipari fejlődésre, kutatásra már nem jutott elegendő erőforrás. Az anyacégből éppen ezen okok következtében vált ki 1951-ben egy sokkal hangtechnika-specifikusabb, de még korántsem egységes cégprofillal ren-delkező vállalat,  AUDIO Hang -és Kinotechnikai Gyár néven. A gyártmányok között hangosfilm vetítő berendezések, pontos-idő rend-szerek, folyami partvédő lámpák, stb. is szerepeltek. Később - a kinotechnikai gyártás elhagyásával - a cég a  pro-fesszionális elektroakusztika és hangtechnika felé tudott fordulni.

1960-tól már Elektroakusztikai Gyár néven futott tovább a cég. Érdekesség, hogy az EAG létrejöttét követő rövid időn belül apró technikai változás történt: a német AEG cég nyomására a vállalat neve BEAG-ra (Budapesti Elektroakusztikai Gyár) módosult. Ezt a korszakot a cég történeték legintenzívebb kutató-fejlesztő munkája jellemezte.  Három fő ágazat jött létre a vállalaton belül: stúdió- és hangrendszer-elektronika; akusztikai berendezések és átalakítók; ill. ismeretközlő és oktatástechnikai rendszerek. A vállalat képes volt komplett stúdióházak, rádió-, közvetítő és hangosítási rendszerek teljes eszköztárának legyártására. A BEAG stúdiórendszer gyártása elérte és meghaladta több nemzetközi tekintélyű vállalatét. A cég életében fontos fordulópont volt az a 10 éves rekonstrukciós terv, melyben szerepelt a vidéki ipartelepítés célkitűzése is (1970-71: Nyíregyháza, 1973: Kisvárda). 

1990-ben, az akkor már szétesőben lévő BEAG egykori szakemberiből, a nyíregyházi gyártelep területén megalakult az Univox Kft. Az Univox Kft. vitte tovább a BEAG termékpalettájának jelentős részét, melyek magukban foglalták az ipari hangosításra készülő erősítőket, kül- és beltéri hangfalakat, ablakátbeszélőket, mikrofonokat. A rendkívül nagy termékskála 2014 elejéig szolgálta ki megrendelőinket. Az Audio Hungary Kft.  2014-ben felvásárolta az Univox Kft-t, az UNIVOX nevet pedig rövid ideig még márkanévként vitte tovább. A cég profilja nem szűnt meg, de a korábban gyártott termékek száma jelentősen csökkent. (Az ipari hangosítás újratervezett eszközei az UNIVOX PA honlapon  tekinthetőek meg.)

A meglévő óriási mennyiségű tudásanyag illetve gyártási tapasztalat a két cég egyesülésével lehetővé tette prémium kategóriájú audio termékek létrehozását és gyártásba vitelét. Nagy gyakorlati ismeretanyaggal rendelkező szakembereink - kiegészülve az Audio-Hungary Kft. fiatal mérnökgárdájával - a lehető legkorszerűbb elektronikai illetve gépészeti megoldásokat követve 2015 első negyedévére kifejlesztették a cég első, már az új vezetőség irányítása alatt készült erősítőjét, az UNIVOX APX 200 elektroncsöves teljesítményerősítőt. Így tisztelgünk a BEAG cég APX 100-as készüléke előtt, melyet immáron az otthoni szórakoztató elektronika figyelemre méltó darabjává varázsoltunk. A berendezést ennek megfelelően 4 illetve 8 ohm-os kimenetekkel kínáljuk, kategóriáját tekintve alacsony árszinten.

A készülő termékek minőségét tekintve  nem ismerünk kompromisszumot. A Qualiton Classic és Qualiton A-Series márkanév alatt forgalomba kerülő készülékek válogatott, minőségi alkatrészekkel gyártott áramkörökből épülnek fel, masszív, gondosan megtervezett fém készülékvázakban. Magyarországi illetve nemzetközi piacra készülő, időtálló teljesítményerősítők, integrált erősítők - valamint az elektroncsöves berendezésken felül - félvezetőket is alkalmazó hibrid konstrukciók fejlesztésén dolgozunk. Folyamatban van a szériához tartozó hangfalak, kábelek fejlesztése, piacra juttatása is. Sok időt fordítunk az elektroncsöves erősítők egyik legkényesebb pontjának, a kimeneti transzformátornak a tökéletesítésére. Transzformátoraink kizárólag  újonnan felszerelt  üzemünkben készülnek, korszerű  toroid és lineáris tekercselőgépeken. 
 
Végezetül bízunk benne, hogy minden oldalunkra látogató tetszését sikerül elnyernünk a műszaki kitűnőségre törekvő berendezéseinkkel, legyen az elő- vagy végerősítő, hibrid vagy teljesen elektroncsöves készülék! 
 
MINŐSÉGPOLITIKA
 
A magas hanghűségű elektronikai berendezéseket tervező, fejlesztő és gyártó  Audio-Hungary Kft. vezetősége elkötelezett a minőségpolitikai célkitűzésekben megfogalmazottak maradéktalan végrehajtása iránt. A szervezet vezetősége és a munkatársak együttműködnek a célok megvalósítása érdekében. Szervezetünk elkötelezett az alkalmazható követelmények  teljesítése iránt és a minőségirányítási rendszer következetes alkalmazásával folytonosan fejleszteni kívánja tevékenységének színvonalát. A minőség magas színvonalának biztosításával, megbízható és szabályozott üzleti kapcsolatok megőrzésével kívánunk jobbak lenni versenytársainknál. Minden dolgozó felelős azért, hogy a saját feladatát úgy lássa el, hogy az a vevő legnagyobb megelégedettségét szolgálja. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük munkatársaink képességét.
 
A minőségpolitikai céljaink:
 
- Minőségirányítási rendszerünk folyamatos fejlesztése. 
- A vevői kör folyamatos bővítése.
- Egyenletesen jó minőségű  termék kibocsátása.
- Vevőink elégedettsége.
 
A minőségpolitika keretéhez igazodva minőségcélokat határozunk meg, melyek teljesüléséhez a vezetőség biztosítja a megfelelő szakembereket és eszközöket, valamint a minőségi munkavégzéshez szükséges feltételeket.
 
 
Nyíregyháza, 2016. június 15.
 
Fábián László
 
ügyvezető igazgató
 
 
 
 
 
 

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, illetve bármilyen más jellegű információra van szüksége, lépjen kapcsolatba velünk alábbi elérhetőségeink egyikén:


4400, Nyíregyháza, Nádor utca 28. 
Nyitvatartás: H-P 8:00-15:30 
Telefonos elérhetőség: 8:00-12:00

Telefon: +36 42 446-688