APR 204

APR 204

A Qualiton APX 200 elektroncsöves, sztereó teljesítményerősítő piaci megjelenése maga után vonta egy minden porcikájában klasszikus, elektroncsöves előerősítő kifejlesztésének igényét is. Az Qualiton APR 204 elektroncsöves előerősítő ennek az igénynek igyekszik megfelelni, mégpedig olyan módon, hogy nem akar többnek mutatkozni annál ami: a hanglác egy világos irányelvek mentén fejlesztett eleménél, mely a csöves elektronika időtlen klasszikusait idézi meg.

A készülék hátoldalán található bemeneti RCA-csatlakozókhoz egyszerre három, vonalszintű kimeneti jellel rendelkező műsorforrás, továbbá egy MM phono kimeneti jelszinttel rendelkező jelforrás csatalkoztatható. A frontpanelen található műsorforrásválasztó kapcsoló segítségével választhatjuk ki, hogy a négy bemenet közül éppen melyiket szeretnénk használni. Az egyes vonalszintű bemenetek egy relés logika segítségével kapcsolódnak a hangerőszabályzó/jelszintillesztő áramkörhöz, majd innen kerülnek ki az eszköz kimeneti RCA-csatlakozóira.

Abban az esetben ha a bemenetválasztó-egység 'P', azaz PHONO állásban található, a PHONO-jelű RCA-csatlakozókon - és a lehető legrövidebb jelutakon keresztül - kerül a feldolgozandó jel az első feszültségerősítő elektroncső rácsára. Innen klasszikus módon, egy kizárólag passzív elemekkel megvalósított, RIAA-szabvány szerinti korrekciós tagon keresztül jut el a jelkomponens a második feszültségerősítő fokozat rácsára. Mind az első, mind a második feszültségerősítő pozícióban Tungsram ECC83-as duplatriódákat alkalmazunk. A PHONO-fokozat kimenete a megfelelő illesztő-áramkörön és hangerőszabályzó potenciométeren keresztül csatlakozik a Tesla E88CC duplatriódákkal felépített vonalszintű, vagy ún. LINE-fokozathoz.

Az előlapi panelen rendelkezésre áll egy fejhallgató csatlakoztatására alkalmas kimenet, mely a bemenetválasztó tetszőleges állásánál igénybe vehető. Ehhez a kimenethez alacsony és magas impedanciás fejhallgatók egyaránt csatlakoztathatóak.

Garancia: 2 év

Felhasználói kézikönyv


 • technikai paraméterek
  Név Érték
  Névleges kimeneti jelszint - Line 2 V
  Bemeneti érzékenység - Line 500 mV, névleges kimeneti jelszint eléréséhez
  Bemeneti érzékenység - Phono 5 mV, névleges kimeneti jelszint eléréséhez
  Bemenetek száma oldalanként három vonalszintű aszimmetrikus bemenet, illetve egy phono jelszintű bemenet
  Kimenetek száma oldalanként egy vonalszintű, illetve egy fejhallgató kimenet
  Maximális bemeneti jelszint - Line 7 V
  Maximális bemeneti jelszint - Phono 200 mV
  Erősítés - Line +12 dB
  Erősítés - Phono +52 dB, (f = 1 kHz)
  Teljes harmonikus torzítás - Line < 0.05%, (f = 1 kHz, bemeneti jelszint: 500 mV)
  Teljes harmonikus torzítás - Phono < 0.5%, (f = 1 kHz, bemeneti jelszint: 5 mV)
  Frekvenciaátvitel - Line 4 Hz - 300 kHz, (-1 dB)
  Frekvenciaátvitel - Phono 20 Hz - 20 kHz, (-0.3 dB)
  Bemeneti impedancia - Line 100 kOhm
  Bemeneti impedancia - Phono 47 kOhm
  Jel/zaj viszony - Line > 100 dB
  Jel/zaj viszony - Phono > 70 dB
  Elektroncsőkészlet 4 x Tungsram ECC83; 2 x Tesla E88CC
  Súly 8.4 kg
  Méretek 43 x 10 x 32 cm

Hasonló termékek

Pic
APX 200

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, illetve bármilyen más jellegű információra van szüksége, lépjen kapcsolatba velünk alábbi elérhetőségeink egyikén:


4400, Nyíregyháza, Nádor utca 28. 
Nyitvatartás: H-P 8:00-15:30 
Telefonos elérhetőség: 8:00-12:00

Telefon: +36 42 446-688