Qualiton A50i, az új csúcsmodell

Qualiton A50i, az új csúcsmodell
2016. 09. 27.

Qualiton A50i, az új csúcsmodell


A Qualiton A20i tavaly őszi premierjét követően idén ősszel újabb prémium kategóriájú végerősítőjéről rántja le a leplet az Audio-Hungary Kft. Az új, Qualiton A50i névre keresztelt, integrált, elektroncsöves sztereó végerősítőre nem kisebb feladat hárul, mint a márka új csúcsmodelljeként megtalálni az utat az A-osztályú elektroncsöves elektronika szerelmeseinek szívébe. Ehhez minden képessége adott, lássuk melyek ezek!

Ahogyan azt a névadásból már sejteni lehet, a készülék kimeneti teljesítményét 2 x 50 W-ban határozta meg a gyártó, melyet a saját készítésű kimenőtranszformátorokkal csatolt, Tung-Sol KT120 alapú teljesítményfokozatok biztosítanak. A teljesítménytartalékra nem lehet panasz, belső információink szerint A-osztályú működési tartományából kilépve akár 75 W-ot is képes leadni a teljesítményfokozat! Meggyőző teljesítmény egy ilyen kompakt, audiofil végerősítőtől! 

Szintén a teljesítményfokozathoz köthető az aktív munkapontszabályzó-elektronika debütálása is, mely egy sokak által óhajtott funkció. A vásárlók visszajelzéseit egy másik területen is figyelembe vették a fejlesztők: a készülék hátlapján megbúvó, szimmetrikus jelek feldolgozására alkalmas bemenet segítségével még tovább javult a használhatóság! A letisztult, minimalista távirányító is ebben a szellemben született: a használhatóságot tovább javítva, az egyedi és szép megjelenést szem előtt tartva. A kistestvér Qualiton A20i-ről lehet ismerős a hangerőszabályzó/bemenetválasztó forgókapcsoló-egység, mely ebben az esetben is tökéletesen harmonizál a tükörfényesre polírozott készülékházzal, funkció és esztétika tökéletes összhangját nyújtva. 

Végezetül arról, milyen elektroncső készlettel kerül forgalomba az újdonság! A készülék kiválasztott bemenetére kerülő hangjelet Tungsram ECC83 elektroncsövek fogadják, majd a szimmetrikus meghajtófeszültség előállításáról, illetve annak leillesztéséről is Tungsram E88CC-k gondoskodnak. A teljesítményfokozatban a már említett Tung-Sol KT 120-as végpentódák dolgoznak, szigorúan A-osztályban.

Ahogyan az előző évben a belépő szintű Qualiton A20i, úgy az Audio-Hungary új csúcsmodellje, a Qualiton A50i teljesítményerősítő is az aktuális AV Trend & Hi-Fi Show-n debütál, melynek idei időpontja 2016. november 12-13. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, illetve bármilyen más jellegű információra van szüksége, lépjen kapcsolatba velünk alábbi elérhetőségeink egyikén:


4400, Nyíregyháza, Nádor utca 28. 
Nyitvatartás: H-P 8:00-15:30 
Telefonos elérhetőség: 8:00-12:00

Telefon: +36 42 446-688