Phono, korrekció felsőfokon

Phono, korrekció felsőfokon
2016. 09. 27.

Phono, korrekció felsőfokon


Cégünk új csúcsmodelljének, a Qualiton A50i elektroncsöves, integrált teljesítményerősítőnek a megjelenésével egyidőben debütál a Qualiton A-Series sorozathoz készülő, extrém alacsony zajú és torzítású, prémium kategóriájú, elektroncsöves lemezlejátszó korrektor. Az új, felsőkategóriás készülék neve: Qualiton Phono.

Az újdonság piaci bevezetésével immáron újabb kulcsfontosságú darabot kínálunk egy csúcsminőségű hangrendszer összeállításához: azt a kifogástalan minőségű, teljesen elektroncsöves felépítésű korrektort, mely minden zenei helyzetben képes a legszebb oldalát mutatni. A készülék iránti fokozott érdeklődés is azt mutatja, helyes döntés volt egy ilyen eszköz életre hívása.

A technikai részletek: bemenetén mozgó mágneses (MM - moving magnet) hangszedőről származó, alacsony szintű jelek fogadására alkalmas berendezés. A készülék hátlapján található cserélhető kártya segítségével az áramkör opcionálisan, felár ellenében olyan módon is konfigurálható, hogy a készülék alkalmassá válik mozgó tekercses (MC - moving coil) hangszedőről származó jelek fogadására. A jelátvivő áramkörben Tungsram ECC83, illetve Tungsram E88CC duplatriódák felelnek a jelkezelésért, a szabványos RIAA-korrekciót erősítő fokozatok közötti passzív taggal oldottuk meg. Negatív visszacsatolást ebben az esetben nem alkalmaztunk. A készülék névleges bemeneti érzékenysége 5 mV, ekkora effektív értékű bemeneti jelalak hatására a kimeneti csatlakozókon a névleges 500 mV effektív értékű kimeneti jelszint mérhető.

A lehető legkisebb zajszint elérésének érdekében a készülékhez egy külső, nagy kapacitású szűrőkondenzátorokkal rendelkező, kitűnő minőségű csatlakozókkal szerelt, stabilizált tápegységet terveztünk. Ezen a területen sem voltunk hajlandóak bárminemű kompromisszum megkötésére, hiszen egy ilyen jellegű megoldás lényegesen előnyösebb egy olyan, megszokott konfigurációnál, ahol az adott eszköz hálózati transzformátorának szórt mágneses tere jelentősen lerontja a jelátvivő áramkör jel-zaj viszonyát, ezzel közvetelenül a zenei élményt is.

A Qualiton Phono-ról a későbbiekben részletes technikai ismertetővel jelentkezünk, aki pedig élőben is szeretne találkozni vele, az leghamarabb 2016. november 12-13. között, a 2016-os AV Trend & Hifi Show-n teheti ezt meg.

 

 

 

 

 

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, illetve bármilyen más jellegű információra van szüksége, lépjen kapcsolatba velünk alábbi elérhetőségeink egyikén:


4400, Nyíregyháza, Nádor utca 28. 
Nyitvatartás: H-P 8:00-15:30 
Telefonos elérhetőség: 8:00-12:00

Telefon: +36 42 446-688